1000 åpne hager – praktisk informasjon til regioner og hagelag

1000 åpne hager – praktisk informasjon til regioner og hagelag

Kjære tillitsvalgte i regionavdelinger og hagelag Her kommer informasjon, noen påminnelser og innspill i anledning Hageselskapets 1000 åpne hager!

 

SØNDAG 28. JUNI er den store dagen, og det er sjette gang dette arrangementet går av stabelen!

FORMÅLET med 1000 åpne hager er å vise Norges hagemangfold. Det handler om hageglede og hagekunnskap, inspirasjon og erfaringsutveksling – samtidig som vi setter Hageselskapet og alle dets flotte representanter på dagsordenen!

Nytt av året er at Roseforeningen deltar på vårt arrangement. Vi ønsker dem hjertelig velkommen!

Tidspunkt for besøk bestemmes av hagevertskapet, men de fleste har åpent for besøk kl 12–­17. Servering er ikke nødvendig! Noen gjør det likevel. Om man tar noen kroner for kopp kaffe og en kakebit må være helt i orden. De færreste har etter hvert noe særlig kontanter på seg, men kanskje har hageeier Vipps som kan løse problemet? Noen hageeiere selger også hjemmelagede ting fra hagen, som syltetøy, saft, planter, honning mm. Det er populært! Inngangspenger er ikke vanlig og det er mest hyggelig uten.

REKRUTTERING Hagelagene er kanskje de aller nærmeste til å rekruttere vertskapshager? Å oppfordre til deltakelse er viktig! Mange har nok lyst, men er beskjedne og trenger å bli spurt. Andre er redde for at det må lukes og styres masse og mener egen hage ikke er god nok.

Gjennom møter med hagelagsmedlemmer på kurs og arrangementer er det flott om det minnes om 1000 åpne hager. Mange hagelag er aktive i sosiale medier. Lag gjerne innlegg med invitasjoner til å delta her.
E-posthenvendelser til medlemmene i hagelaget er også utmerket.

Regionavdelingene legger til rette for hagelagenes innsats i forkant av, og under, arrangementet. Rekruttering av deltakere, kontakt med media, promotering av arrangementet via egne kanaler kan skjøttes av regionen og hagelag. Hagelagene bistår lokale hageeiere som deltar.

 PÅMELDING skjer enkelt via påmeldingsskjemaet på Hageselskapets hjemmeside. Noen trenger litt ekstrahjelp her og administrasjonen vil hjelpe så godt vi kan. Vi sender ut profileringsmateriell til deltakerne 1. juni og der etter fortløpende til alle som melder seg på etter denne datoen. Frist for påmelding er åpen helt fram til arrangementet, men melder man seg på veldig tett opp til den 24. juni vil ikke materiell fra oss rekke fram.

Hageglede kan dyrkes på balkong og terrasse – i pallekarmer, fellesarealer eller en hageparsell. 1000 åpne hager er åpen for alle hagevarianter. Offentlige hager er også hjertelig velkomne, men kanskje vet de ikke om dette? En liten e-posthenvendelse fra regionavdelingen eller det lokale hagelaget, med en lenke til hjemmesiden vår, og en oppfordring til å delta kan gjøre susen!

PROFILERINGSMATERIELL Alle deltakere får tilsendt en pakke med materiell:

  • 2 hagestolpeplakater og klistremerker med Hageselskapets logo til å feste på tøy (ikke skinnjakker) for å identifisere hagevertskapet og eventuelle hjelpere.
  • Vimpler til profilering som enkelt kan monteres på hagesnor og henges opp i trær og busker eller på gjerdet. Vi kommer en liten bildeserie/filmsnutt med forslag til hvordan dette kan gjøres når vi får dem i hus.
  • Logoklistremerker til bruk på tøy oa. (ikke på skinnjakker)
  • Det sendes også med et antall vervekuponger

Vi lager også en elektronisk plakatmal til utskrift fra pc, som kan skrives på og brukes i lokalmiljøet til skilting eller på oppslagstavler. Denne legges ut på: hageselskapet.no/1000apnehager

Logo for 1000 åpne hager til bruk overfor media og andre legges ut på samme sted.

Også regioner og hagelag kan få tilsendt profileringsmateriell. Send bestilling til: post@hageselskapet.no

VERVING Erfaringsmessig er dette en svært travel dag for hageeierne, så verveaktiviteter må kanskje det lokale hagelaget ta seg av? Mange plasserer tillitsvalgte ut i deltakerhager denne dagen, eller de er innom i løpet av dagen for å hilse på og takke for innsatsen. Veldig hyggelig!

PRESSEDEKNING Lokale medier vil skrive om lokale aktiviteter som engasjerer bredt. Omtale i forkant av arrangementet er mest nyttig og kan få flere interesserte til å hive seg med. Ta kontakt med lokalavis, -radio, -tv og fortell om hva som skal skje. Avtal gjerne med en deltaker om å stille som intervjuobjekt i forkant. En oversikt over lokale hager som deltar i 1000 åpne hager og et par fine bilder gjør det enklere for journalisten å ta stilling til om dette er interessant. Bilder kan man låne fra deltakerhager, men de har ikke trykkvalitet. Da må hageeier sende dem på nytt med høyere oppløsning. Vær ute i god tid! Det er etter hvert få journalister som skal dekke mange spaltemeter og vanskelig for dem å komme seg ut av redaksjonen.

Et forslag til innspill for lokalmedia ligger på nettsiden, men er kun ment som hjelp. Gjør det på din måte! Den grønne bølgen gir oss uansett god drahjelp. Alle vil dyrke grønne gleder – og ikke minst grønnsaker! Det kan vi, og vi forteller gjerne om dette og alt annet media måtte lure på.

DELTAKERE på 1000 åpne hager vil få tilsendt informasjon fra administrasjonen. Innholdet blir hovedsakelig som dette. Og så skal de selvsagt, på lik linje med alle dere ildsjeler der ute, få en hjertelig takk for at de vil være med å gjøre Hageselskapets 1000 åpne hager til en feiende flott dag!

Har du spørsmål? Ta kontakt!

Vennlig hilsen

Tonje Waaktaar Gamst

Redaktør og kommunikasjonssjef

tonje@hageselskapet.no

Tlf 958 79 522