Vanning i ferien

Ferievanningen er en av hageeierens store bekymringer. Vil potter og krukker greie seg gjennom tre ukers ferie? Vil de hjemmeværende ungene huske å vanne? Vil naboen forstå vanningsregimet ditt? Men det fins hjelp å få.

AUTOMATISK VANNING Det finnes automatiske vannings-timere å få kjøpt. Disse slår seg på i henhold til klokkeslett og leverer vann gjennom små slanger til hver enkelt plante eller til dyser som spruter vann over et mindre område. Ved å teste ut i forkant, kan du stille inn timeren til å gi nok vann til at en plante holdes fuktig eller jorden våt, men timeren kjenner ikke forskjell på om det er regn eller sol, så pass på at alle pottene har god drenering.
SAMLE POTTENE I SKYGGEN I skyggen tørker pottene ikke så fort som i sola, og vil vare lenger. Skal du være borte tre uker, bør du nok ha noen som kommer innom og sjekker. Tre uker er lang tid uten tilførsel av vann, særlig dersom det blir varmt.

 

 

OPP-NEDFLASKE For kortere ferieopphold kan en 1 ½ liters flaske fylt med vann og snudd opp ned i en potte, fungere godt. Jorda vil trekke til seg vann etter hvert som den tørker.

 

 

Har du frøplanter eller annet innendørs som også trenger omsorg mens du er borte? Sjekk ut tips om dette på Hageselskapets kjøkkenhage