Skvallerkål ble årets ugressfavoritt

Skvallerkål vant en overlegen seier da medlemmer og venner av Hageselskapet stemte over sitt favorittugress!

Emil Korsmos ugressplansjer brukes fortsatt, og de gamle originale plansjene fra 1930 er det mange som ønsker seg. Foto Faksimile fra Hagetidend

Ugressfavoritt nr én

Mot skvallerkålen var de andre ugresskandidatene sjanseløse i dette årets  nestviktigste valg. Det kan selvsagt skyldes at mange liker skvallerkål i pestoen, men vi mistenker at det kanskje også er endeløs luking i rabatten som ble utslagsgivende. Se alle kandidater og hele avstemningsresultatet lenger ned. Les mer om folkets favorittugress; skvallerkål.

Gjennom hele året har medlemmer, lesere og venner av Hageselskapet kunnet stemme over sitt favorittugress. Enten det var ugresset du elsker, eller elsker å hate: Skvallerkål vant en soleklar seier med 40 prosent av stemmene.

Sikkert vårtegn, skvallerkål i anmarsj. Foto Marianne Utengen

Ugress-akademiet

Norsk Hagetidend, som utgis av Hageselskapet, har gjennom hele 2020 hatt en artikkelserie om ugress, kalt Ugressakademiet. Spalten var inspirert av de mange spørsmål vi så i sosiale medier, om landets vanligste ugress. Mange lurer på hva planten heter,  hvilken funksjon den har. Hva kan ugresset eventuelt brukes til, og hvordan bli kvitt det!

Ugress kan spises, være viktig mat for insekter – eller måtte bekjempes. Kunnskap er uansett viktig. Foto Faksimile fra Hagetidend

 

Vi omtalte 10 av de vanligste ugressene våre og inviterte til en uhøytidelig avstemning. Det ble trukket en premie ved hver bladutgivelse. Den heldige vinneren fikk en original Korsmo ugressplansje fra 1930, med månedens omtalte ugress som motiv. Det var mange deltakere!

I 2021 kommer fem nye ugressartikler i Hagetidend – og vinnersjanser. Heng deg på!

Skvallerkål – pest eller pesto? Ugresset vant overlegent i den uhøytidelig avstemningen. Foto Marianne Utengen

 

Avstemmingsresultat

Skvallerkål
40%
Løvetann
14%
Geitrams
8%
Krypsoleie
8%
Stornesle
7%
Ugrasklokke
6%
Burot
6%
Vassarve
5%
Groblad
4%
Ryllik
3%