Årets hagelag 2019

Årets hagelag 2019

Vestnes hagelag i Møre og Romsdal ble Årets hagelag 2019. Hagelaget er i sterk vekst, samarbeider bredt og har stor spennvidde i sine tilbud.

Ferdig med grønn trim, dugnad, i sansehagen til demensavdelingene Mariebo og Oppigarden.

Hagelaget har stor spennvidde i aktiviteter og tilbud. På menyen over tilbud finnes hagevandringer og beskjæring av frukttrær. Hagelaget har samarbeid med kommunen om sneglebekjemping, og kjøpt inn fuglekasser til barnehagene i kommunen fra en lokal vernet bedrift.

Vestnes hagelag utmerker seg ved sitt samarbeid med kommunen, biblioteket og andre organisasjoner. Hagelaget holder foredrag på Folkebiblioteket, og biblioteket finner fram relevant litteratur til temaet. Det legges stor vekt på det sosiale. På alle hagelagets arrangementer serveres mat og drikke på billetten. Medlemmer kommer inn til halv pris. De som leverer mat og hjelper til, får gratis inngangsbillett.

Sterk vekst
Vestnes er et veldrevet lag i sterk vekst, med en medlemsøkning på 29 prosent i fjor. Det er svært godt oppmøte på arrangementene. På det meste kommer det 50 personer. Hagelaget har i skrivende stund 61 medlemmer. Hagelaget benytter hjemmeside og sosiale medier aktivt, og har en Facebook-gruppe med 104 medlemmer.

Det er landsstyret i Hageselskapet som tildeler Hagelagsprisen, som er på 5 000 kroner samt et diplom med kunsttrykk. Prisoverrekkelse skjer Hageselskapets regionledersamling på Gardermoen 26.-27. oktober.