Balkongboka er her!

Hageselskapets balkongbok for nybakte balkongbønder og blomsterelskere er kommet fra trykkeriet.

– Vi håper at Hage på balkongen vil være til inspirasjon og gi nye balkongeiere ideer til hva og hvordan de kan dyrke på balkongene sine, sier Hageselskapets direktør Tove Berg.

Hage på balkongen er et samarbeidsprosjekt mellom Hageselskapet og boligutbyggeren Veidekke Eiendom. Boka skal blant annet brukes som innflyttingsgave til alle som flytter inn i Gartnerkvartalet, et nytt boligområde på Løren i Oslo. Her skal det bygges 525 leiligheter, alle med balkong eller markterrasse. I tillegg skal det avsettes plass til parseller med pallekarmer. Alt i alt er det satt av ti mål til grøntområder. Det omfatter blant annet et grønt atrium, stor pergola, grillplass, dam, benker, frukttrær og plener.

Bestill boka i Nettbutikken

– Fortettingen i byene betyr at stadig flere vil bo i leilighet, mange med balkong. Men det har til nå ikke vært noen bok som tar for seg det å lage hage og dyrke på balkongen. Med Hage på balkongen kommer vi dette behovet i møte. Vårt ønske er at boka kan hjelpe balkongeiere, også de som er helt nybegynnere, til å komme i gang med å dyrke og til å lykkes. Og så er det jo positivt at vi har kunnet inngått et samarbeid med en stor utbygger om et slikt prosjekt, sier Tove Berg.

Inspirasjon

– Vårt ønske er at Hage på balkongen skal være en inspirasjon og hjelpe folk i gang med å dyrke. Da ideen om en slik bok kom opp, passet det veldig godt med de planene vi hadde for Gartnerkvartalet, sier prosjektleder marked og salg, Øystein Gundersen i Veidekke Eiendom.

– City Gardening eller Urban Gardening er veldig populære begrep om dagen, vi håper å gi begrepet et innhold, at det skal være mer enn et ord. Med Hage på balkongen har de fått en verktøykasse – en oppskrift på hvordan de kan gjøre det, sier Øystein Gundersen.

Sjekk ut vår samleside med balkongsaker

HT0317_Eilert_4423

Trivsel

– Vi er med på å lage nye, fine boligområder og ønsker å legge til rette for at folk skal trives. Forskning viser at det er viktig for vår helse og trivsel å ha det grønt rundt seg. Ved å inspirere de som bor her til å dyrke på balkongene, på markterrassene og i pallekarmene, håper vi å skape et godt bomiljø der naboer blir kjent med hverandre når de møtes over pallekarmene, sier salgs- og markedssjef Merete Løberg i Veidekke. Eiendom.

– Fra andre storbyer ser vi at familier som tidligere flyttet ut av byen når barna kom, i større grad blir værende i byen. Det er en tendens vi ser her også. Vi ønsker derfor å legge til rette for at familier kan bli boende lenge i byen. Det betyr at vi må tenke på å skape omgivelser der det er mulig for barna å leke og bevege seg naturlig og der alle kan trekke seg tilbake og koble bort byens støy, legger hun til.

Hage på balkongen er skrevet av redaksjonen i Norsk Hagetidend, Tonje Waaktaar Gamst, Marianne Utengen og Jorunn Amdal.

Nye medlemmer i Hageselskapet vil ha mulighet for å velge boka Hage på balkongen i stedet for Den nyttigste hageboka ved innmelding.
Den er også en av vervepremi
ene.

I salg vil boka koste kr. 198,- for medlemmer og kr. 249,- for andre.

 

Bestill boka i Nettbutikken