Endelig nytt Hagetidend!

Endelig nytt Hagetidend!

I dag har mange medlemmer mottatt årets første Hagetidend. Vi håper at bladet bringer vårfølelser ut over landet – snødybde til tross.

I disse dager er det mange som studerer frøkatalogene med stor interesse. Også vi. Vi har derfor samlet et utvalg av frøleverandørenes nyheter i en større artikkel – her er det mye lekkert å velge mellom.

Vår nye spaltist, Maria Berg Hestad i Molde, som er en ihuga grønnsakdyrker, er i full gang med å forberede årets sesong. Les om hvordan hun bygger varmbenk i drivhuset for å komme ekstra tidlig i gang med dyrkingen.

Planteportrettet er det vi virkelig lengter etter nå – de aller første staudene. De kalles vårens Askepott da de må skynde seg å blomstre før løv og gress stenger lyset ute.

Kompost er alltid interessant, men det er sjelden det lages kompost i slike mengder som de gjør på Grønmoanlegget utenfor Oslo. Hageavfall fra hele Oslo-området samles her og forvandles til kompost til bruk ved store utbygginger – og til privathager.

Hagepikene tenker på fuglene og lager matere, mens vår matekspert lærer oss å saltsylte sitroner for å gjøre vintermaten ekstra smaksrik.

Som vanlig er det mange gode tips og triks å hente fra våre faste spalter: Spataket, hagehjelpen vi svarer og hagehjelpen vi planlegger. Nytt fra Hageselskapet er selvfølgelig med, det samme er oversikten over alt som hagelag over hele landet har på programmet sitt kommende måned.

God lesning!