Praktisk info til hagevertene

Vi setter stor pris på at du raust åpner din hage for kjente og ukjente søndag 28. juni. De fleste av oss stresser nok litt når vi skal ha gjester, men vi vil berolige deg dersom dette er første gang du er med. Hagefolk er blide, vennlige mennesker som ikke kommer innom for å sjekke om det er tilfredsstillende luket eller om plenen er nyklippet. Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere er svært likelydende: Det var ganske hektisk – og veldig morsomt!

Smitteverntiltak i koronatider: 1000 åpne hager går av stabelen søndag 28. juni. Vi følger vanlige regler for samvær under hagebesøkene, som tidene nå krever. Maks 50 kan være tilstede. Trolig kan det bli litt vel folksomt i mange hager. Da lager hageeier selv en kjøreregel for hvor mange som kan være på besøk inne i hagen om gangen – med 1 meters avstand. Når noen sier takk for seg, slipper nye besøkende inn. Husk på praktisk smitteverntiltak dersom du har salg eller byr på mat eller drikke. Unngå kontanter! 

 

Ofte glemmer man de aller nærmeste, så husk å invitere familie, venner og naboer også. Mange av hagelagene våre bistår medlemmene sine med praktisk hjelp i forbindelse med arrangementet, så ta gjerne kontakt med ditt lokale hagelag og hør om de har et opplegg for dagen.

Hvordan du velger å avvikle dagen bestemmer du selv. Du kan by på kaffe og en kakebit. Ingen forventer servering, og i år trolig mindre enn noen gang! Du kan gjerne ta litt betalt for dette, men unngå kontanter av smittevernhensyn. Noen selger produkter fra egen hage, som honning og syltetøy. Det er populært! Men, det holder altså lenge å ønske velkommen og svare på spørsmål om hagen. Og dem er det ofte mange av.

Har du lagt ut bilder på presentasjonen av hagen din? Det øker publikumsinteressen, så det er veldig lurt!

Vi sender deg profileringsmateriell i forkant, fra uke 24 og fortløpende, slik at du kan merke hagen din. Du får tilsendt:

  • Vimpler til bruk ved inngang og i hagen
  • 2 stolpeplakater, hvor du selv kan fylle inn åpningstid mm. Gjøres enkelt med en tykk tusjpenn.
  • Klistremerker med Hageselskapets logo til å feste på tøy (ikke på skinnjakke!) for å synliggjøre hagevertskapet og eventuelle hjelpere.
  • Vervebrosjyrer for de som skulle ønske å bli medlem i Hageselskapet. De fylles ut og stikkes i en postkasse, porto er betalt. Eller man melder seg inn via hjemmesiden vår. Kanskje er hagelaget ditt på plass og hjelper til med eventuell verving dersom de har anledning?
  • Vi lager også en elektronisk plakatmal som du kan printe ut selv og bruke i ditt nærområde til skilting og på oppslagstavler:

    Nedlastbar plakat 1000 åpne hager 2020

  • Og en gave til deg: En pose med Nyzealandsk spinatfrø fra Nelson Gardens sortiment; “Så året rundt med Sara Bäckmo”. 

Har du spørsmål, ta kontakt med oss! 

Kontaktperson:
Jens Fremming Anderssen
jens@hageselskapet.no
tlf. 940 09 301