PRESSEINFORMASJON – 1000 åpne hager

PRESSEINFORMASJON – 1000 åpne hager

Hagefolk inviterer til hagebesøk! 1000 ÅPNE HAGER 28. JUNI 2020.

Alle er hjertelig velkommen på hagebesøk søndag 28. juni under 1000 åpne hager! Vi overholder gjeldende smittevernregler, og det enkelte hagevertskap lager egne enkle kjøreregler om nødvendig. 1 meters avstand, kun 20 personer inne i en hage samtidig. Blir det flere enn dette, venter noen utenfor til andre sier takk for besøket, slik vi har blitt vant til etterhvert i mindre butikker oa.

I år er syvende gangen hageeiere landet over slår opp hageporten og byr kjente og ukjente inn til et hagebesøk. Presse som vil lage stoff i forkant av arrangementet kan ta kontakt med en hageert i sitt område, eller kontakte undertegnede så kan vi formidle kontakt med hageverter og hjelpe med bilder.

Her finner du søndagens hagevertskap 28. juni!
Du finner bilder fra hagen og en kort presentasjon av hagens innhold. Listen oppdateres fortløpende.
De fleste hager holder åpnet mellom kl. 12-17.

På menyen står hageglede, inspirasjon og erfaringsutveksling – og hagebesøk er alltid populært!

Den grønne bølgen ruller med uforminsket kraft over landet! I år er den formidabel, siden mange nordmenn kommer til å tilbringe sommerferien i hjemlandet. Hageselsakpet opplever en stor tilstrømming og mange nye medlemmer.

Lykken kan gro i en pallekarm. I år vil alle prøve seg med grønnsaksdyrking. Plantesentre ble utsolgt for settepoteter på et blunk.

Alle vil ha kjøkkenhage

Kjøkkenhagen er kommet til heder og verdighet igjen. Du finner den i hagen – i skjønn forening med prydblomster – på balkongen eller i en hageparsell. Mellom boligblokker i landets byer prydes flate plener av pallekarmer med grønnsaker, bærbusker, kryddervekster – stelt av ivrige beboere. Vi bor tettere og tradisjonell hage er ikke en mulighet for alle. Balkonghagen er den nye hagen!

1000 åpne hager er så visst ingen konkurranse i velholdt plen! Det grønne favntaket omfatter det vakre og staslige, det spiselige, samlemanien, hjemme-entreprenørprosjektene, vilter oppfinnsomhet, frodighet, "hyggelige, koselige hager" – og en sunn porsjon ugress.

Vær velkommen søndag 28. juni!


Kontaktperson:

Jens Fremming Anderssen

Nettredaktør

jens@hageselskapet.no