Grenseløse aktiviteter i lokalmiljøet?

Er hagelaget involvert i aktiviteter som retter seg mot nye landsmenn eller flyktninger i ditt nærområde? Da vil vi gjerne høre om det!

Prosjektet Grenseløse grønnsaker og urter var gaven til Hageselskapets beskytter HM Dronning Sonja på 75-årsdagen i 2012. Målet er å synliggjøre innvandrerkvinners grønne kunnskap som en ressurs for samfunnet og bidra til at flere kvinner med familier inspireres og veiledes til å dyrke egne vekster. Tanken er å legge til rette for integrering på sosiale møteplasser i nærmiljøet ved hjelp av Hageselskapets organisasjon.

Nå lever prosjektet videre rundt om i landet, og vi etterlyser arrangementer som kan gå inn som en «grenseløs» aktivitet. Flere steder har det vært samarbeid mellom hagelag, flyktningekoordinator og norskopplæringen i kommunen om å sette i gang tiltak for bedre integrering, utveksling av grønn kunnskap og erfaring med dyrking av eksotiske grønnsaker og urter. Eller markeder og matfestivaler med eksotisk mat som tema.

Kanskje er det allerede aktivitet som retter seg mot nye landsmenn eller flyktninger i ditt nærområde, som kan bli en del av prosjektet? Eller planlegger dere kurs med eksotiske grønnsaker? Fortell oss gjerne om det, så kan dere bli en del av prosjektet.

Les mer om Grenseløse grønnsaker og urter og last ned rapporter fra tidligere år

 

Se studieplan for eksotiske grønnsaker på Studieforbundet natur og miljøs nettside

 

Ta kontakt med administrasjonen om det er noe du lurer på!