Hvem bør få årets Hagekulturpris?

Hvem bør få årets Hagekulturpris?

Kjenner du noen som jobber hardt og målrettet i det gode og grønnes tjeneste?

Hageselskapet premierer hager, parker eller personer som gir oss gode, grønne opplevelser. Kjenner du noen gode hageambassadører som jobber hardt og målrettet i det grønnes tjeneste? Kanskje finnes det en hage eller parkanlegg i nærmiljøet som bidrar til bedre trivsel og livskvalitet? Vi søker gode kandidater som lever opp til Hageselskapets kjerneverdier.

Alle kan sende inn forslag til Hageselskapets Hagekulturpris. Vinneren får heder og ære, et diplom og en fin plakett som synliggjør den gjeve utmerkelsen for publikum.

Blant tidligere vinnere finnes både private hager, parker, museumshager, botaniske hager, grønne byområder, gartnere og enkeltpersoner som har gått i spissen for grønne hjertesaker. Som i 2019, da prisen gikk til Anne-Lise R. Arntsen og Ottersøy og omegn hagelag for å reddet den røde nøkkerosen, som kun finnes i Nærøy kommune, fra utryddelse.

Andre eksempler på prisvinnere er Rønvik sykehuspark i Bodø, Folkeparken i Askim, Prestgardshågein i Vågå, Eva og Svein Olsens hage i Hvaler og Hagegruppa i Ringebu.

Vi håper på mange godt begrunnede forslag til Hagekulturprisen 2020! All nødvendig informasjon og skjema for nominasjon finner du her:

Hagekulturprisen

Husk: Frist for innsendelse er 31. mars 2020.