Hvordan hjelpe insektene?

Hvordan hjelpe insektene?

Hvorfor dør insektene våre og hvordan kan vi hjelpe dem? Insektkonferansen ”Stikk” ser på problemet – og løsningene.

«Stikk” er en nasjonal insektkonferanse som går av stabelen i Bergen. En her møter du fagfolkene som kaster lys over det siste nye om insektenes situasjon. Hvordan skal vi kunne legge til rette for at de, og dermed vi, kommer ut av uføret? Heldagskonferansen finner sted fredag 20. september i Universitetsaulaen i Bergen, og deltakeravgiften er på kr 1 250. Alle er velkomne!

En velsmakende blomstermeny for pollinerende insekter gir stor glede også for hageeieren. Foto: Anne Tafjord-Kirkebø

 

Hager teller
Bioforsk anslo for noen år siden at landets hager i størrelse kunne sammenlignes med mellom 3 000–4 000 mellomstore gårdsbruk. Hager ligger også i passe avstand fra hverandre, så de lager små veisystemer med lokale matkroer for insektene, landet over! Tilrettelegging i hager er derfor viktig for å hjelpe insektene, i tillegg til andre store grep innenfor landbruk, skogdrift, miljø og forurensning samt bruk av plantevernmidler.

Hageselskapet Hordaland er initiativtaker til arrangementet som denne helgen setter fokus på insekter. Lørdag 20. september blir det Insektenes dag – et gratis publikums-arrangement i Muséhagen/Naturhistorisk museum. Her får du vite mer om insekter og om insektvennlige planter og det er en rekke aktiviteter for små og store.

Mer om konferansen, åpen publikumsdag og påmelding: stikk19.no