Kjære hagevert

TUSEN TAKK FOR AT DU VIL DELTA PÅ HAGESELSKAPETS 1000 åpne hager

Vi er så glade for at du vil åpne hagen din for kjente og ukjente søndag 28. juni 2020.

Vi vet av erfaring å gå på hagebesøk og hagevandringer er svært populært blant hagefolk. Og slett ikke bare i de flotteste prakthagene – en helt vanlig hage er spennende nok. For det er alltid ideer å finne, løsninger man ikke hadde tenkt på og som gir inspirasjon for videre innsats på hjemmefronten.

Senk skuldrene og ambisjonene

De fleste av oss stresser nok litt når vi skal ha gjester, men vi vil berolige deg dersom dette er første gang du er med: Hagefolk er blide, vennlige mennesker som ikke kommer innom for å sjekke om det er tilfredsstillende luket eller om plenen er nyklippet. Nei, man går på besøk for å søke hageinspirasjon, -kunnskap og slå av en hyggelig prat med likesinnede. Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere er svært likelydende: Det var hektisk – men veldig morsomt!

Få mange besøkende

Ofte glemmer man de aller nærmeste, så husk å invitere familie, venner og naboer også. Mange av hagelagene våre bistår medlemmene sine med praktisk hjelp i forbindelse med arrangementet, så ta gjerne kontakt med ditt lokale hagelag og hør om de har et opplegg for dagen.

Er du på Facebook eller Instagram så er det flott å promotere deltakelse i 1000 åpne hager her. Merk gjerne innlegg på Instagram med #1000åpnehager så finner vi dem og kan løfte noen av dem fram via Hageselskapets instagramkonto.

Ta gjerne kontakt med lokalavisen din og hør om de vil komme og lage en sak i forkant! Vi har noen tips til hvordan du kan gå fram, se vedlegg, men det er egentlig lite hokus pokus. Noen aviser har en kalenderoppføringer om ting som skjer i lokalmiljøet. Andre medier vil kanskje lage en sak på forhånd. Det er gull verdt!

Hage, enten det er blomsterprakt eller grønnsaksdyrking, engasjerer veldig mange så dette er garantert populært lesestoff. Vær ute i god tid. Det er etter hvert få journalister som skal dekke mange saker og tiden deres blir fort knapp.

Det er din dag!

Hvordan du velger å avvikle dagen bestemmer du selv. Du kan by på kaffe og en kakebit, men det er slett ikke noe krav. Ingen forventer servering, så du kan gjerne ta litt betalt for dette. Noen selger produkter fra egen hage så som honning, syltetøy, frø, plater mm. Det er populært! Men, det holder altså lenge å ønske velkommen og svare på spørsmål om hagen, og dem er det ofte mange av.

Åpningstiden bestemmer du selv. Hageselskapet har foreslått en åpningstid fra kl 12 til 17.

Har du lagt ut bilder på presentasjonen av hagen din på hageselskapet.no? Det øker publikumsinteressen, så det er veldig lurt!

 

Vi sender deg profileringsmateriell i forkant slik at du kan merke hagen din. Du får tilsendt:

  • 2 portstolpeplakater
  • Logovimpler som stiftes på hyssing eller hagesnor og festes ved inngangen til hagen for økt synlighet.
  • Klistremerker med Hageselskapets logo til å feste på tøy (ikke på skinnjakker!) for å synliggjøre hagevertskapet og eventuelle hjelpere.
  • Vervebrosjyrer for de som skulle ønske å bli medlem i Hageselskapet. De fylles ut og stikkes i en postkasse av de som er interesserte. Porto er betalt. Eller man melder seg inn via hjemmesiden vår. Kanskje er hagelaget ditt på plass og hjelper til med eventuell verving dersom de har anledning?!
  • Vi lager også en elektronisk plakatmal til utskrift fra pc, som kan skrives på og brukes i lokalmiljøet til skilting eller på oppslagstavler. Denne finner du på: Lenke til riktig sted

 

Skulle noe inntreffe som medfører at du allikevel ikke kan delta på årets arrangement kan du selv gå inn å skjule siden din på nettet. Får du ikke til dette, eller opplever andre problemer på hjemmesiden så kontakt nettredaktør Jens Fremming Anderssen, så hjelper han deg: jens@hageselskapet.no tlf. 940 09 311

 

Har du andre spørsmål, bare ta kontakt med oss.

Vi ønsker deg lykke til med arrangementet!

 

Vennlig hilsen

 

Tonje Waaktaar Gamst

Redaktør/kommunikasjonssjef

tonje@hageselskapet.no

tlf. 95 87 95 22