Meny for pollinerende insekter

Meny for pollinerende insekter

Hageselskapet har i samarbeid med en rekke andre aktører lansert en blomstermeny for pollinerende insekter. Fra denne kan alle blomsterglade velge planter rike på pollen og nektar, og gi insektene en hjelpende hånd.

En stor del av vår matproduksjon er avhengig av pollinerende insekter. Men de viktige hjelperne forsvinner i stort omfang og det skjer raskt. Det skyldes sprøytemidler, klimaendringer og et ensidig, industrielt landbruk og for få blomstrende planter. Det fører til matmangel for de pollinerende insektene. blomstermeny_forsideHeldigvis finnes det ting vi kan gjøre for å hjelpe pollinerende insekter, og løsningen er like hyggelig som den er enkel: Plant flere blomstrende planter.

Her finner du den nye blomstermenyen

 

Og det er mange som vil hjelpe. Det har Hageselskapet erfart gjennom arbeidet med Summende hager, hvor vi hjelper humler og BieBlomst som gir en håndstrekning til bier. En rekke frivillige organisasjoner, fagmiljøer og Oslo kommune Bymiljøetaten gikk, etter invitasjon fra ByBi, sammen om å lage en felles planteliste for Østlandsområdet.

Hageselskapet hadde allerede beveget seg utenfor hagegjerdet i arbeidet for humler og vist hvordan du kan lage en blomstereng til glede for pollinerende insekter, noe som også er blitt høyeste hagemote på Chelsea Flower Show de siste par årene.

Blomstermenyen lanseres og overrekkes miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg på arrangementet Mitt grønne Oslo, kommunens årlige miljøfestival, som finner sted i Sofienbergparken 4. juni.

Bak samarbeidet med blomstermenyen står Oslo kommune Bymiljøetaten, FAGUS, Sabima, Naturvernforbundet i Oslo og Akershus, La Humla Suse, UiO Naturhistorisk museum, Botanisk forening, ByBi og Hageselskapet. Innsatsen vil være et bidrag til Nasjonal strategi for pollinerende insekter, som ble vedtatt av Stortinget i mars i år.