Hagemøte i Hageselskapet Ålesund og omegn 29.11.2016

Vi gleder oss til Hagemøte den 29. november 2016, kl.19.30 og anbefaler også deg til å sette av den dagen. Dette blir spennende. Da kommer nemlig en av fire Steingale Sunnmøringer bosatt i Molde for å holde foredrag. Sted: Sanitetssenteret, R.P.Morksvei 17, 6016 Ålesund.

Liv Voldsund Johanson sitt bilde.

Det er Reidar Dahlstrøm som vil holde foredraget for Hageselskapet Ålesund og Omegn. Han er også nyvalgt leder i Hageselskapet Møre og Romsdal og leder i Molde og omegn hagelag.

De 4 steingale sunnmøringene Lauritz Godø, Roger Tunheim, Frode Gjøsund og Reidar Dahlstrøm har laget et bildeforedrag om bruk av stein i hagen. Hageselskap, velforeninger og grendelag i Møre og Romsdal har fått besøk av en eller flere av de 4 steingalne.

I lysbildeforedraget får tilhørerne en presentasjon av hvordan naturstein er brukt i deres hager, og hvilke erfaringer de har med bruk av naturstein. De steingale sunnmøringene har 4 forskjellige hager og har brukt naturstein på forskjellig måte.

– Vi er verken utdannet murere eller gartnere, men bare veldig interessert i å gjøre kreative ting i hagen. Det er jo mange materialer å velge mellom når man skal anlegge blomsterbed og andre ting i hagen, og vi har valgt stein, sier Dahlstrøm.

Foredraget er godt dokumentert med en fin lysbildeserie om bruk av stein i blomsterbed, trapper, dammer, murer, grunnmur, stier og veier. Bli inspirert av hvordan stein er brukt. Det kan være gode tips og ideer å hente i løpet av et inspirerende foredrag.