Hageselskapet Ålesund og omegn – Lykke :-)

Vi kan slå fast at økologisk kjøkkenhage er skikkelig populært om dagen. Nær 90 personer fulgte spent med da Kirsty McKinnon holdt sitt foredrag om "Såing og kjøkkenhage". Svært mange unge og nye ansikter var å se i hagemøtet i Ålesund den 15. februar 2017.

Kirsty McKinnon m.fl.Haug selskapslokaler

 

Vi hadde forberedt møtet og satt opp bord og stoler til ca 65 personer og var litt usikker på hvor mange som ville komme. På forhånd hadde vi hatt kontakt med flere unge som var interessert i temaet, men likevel! Studiegruppen som skal fortsette utover våren med samme tema er mer enn overbooket. Studiet skal foregå på Nørvøyskolen og er et samarbeidsprosjekt med voksenopplæringen der og Studieforbundet natur og miljø.

 

Denne kvelden måtte det bæres til mange, mange stoler og etter hvert var lokalet helt fullt av kjøkkenhageentusiaster. Kortreist mat er best!

publikum 15.2.17IMG_0136

Kirsty McKinnon snakket om økologisk dyrking og kom med mange gode forslag, blant annet til hvilke grønnsaker som er fine å dyrke i vårt distrikt. Hun var så vidt inne på tema god jord som i hennes verden er den jorden vi lager i vår egen hage. Dette blir hovedtema når hun kommer tilbake til Hageselskapet Ålesund og omegn den 31. mai 2017. Da blir det Jordforbedring og kompostering!

Kirsty 15.2.2017Plakat 15.02.2017IMG_0138

 

Takk til Kirsty McKinnon for et fremragende foredrag.

Samtidig takker vi alle de 88 fremmøtte og ønsker de og flere til hjertelig velkommen tilbake til neste hagemøte som er den 15. mars 2017, samme sted og samme tid.

Da er temaet:

Vintergrønne busker, mer enn bare tuja. Spennende samplantinger v/Ivar Korsvold.