Invitasjon til hagelagstur, søndag 16. Juni.

Nå nærmer det seg juni, og tid for hagelagstur. Som annonsert på hjemmesida vår, og kunngjort på årsmøte og i medlemspost skal vi til Skatval denne gangen.

Vi skal besøke Sylvi Hugnes; dette skriver hun selv:
”Hei, jeg er en veldig hageinteressert dame, opprinnelig fra Sykkylven/Ørsta, men har bodd i Trøndelag siden tidlig på 80 tallet. I 2000 kjøpte min mann og jeg oss et tidligere småbruk på Skatval, rett nord om Stjørdal (Værnes flyplass). Her har jeg etter at vi bygde det nye huset i 2011 brukt all min fritid til å bygge opp en hage. Jeg elsker primula, aurikler, pioner og akeleier om våren. Senere kommer alle riddersporene, revebjellene, hosta, rosene og de siste åra har jeg hatt mellom 500-600 sommerblomster som jeg har plantet ut i tillegg. Jeg har dyrket frem en god del spennende stauder fra frø og også kjøpt  mye diverse steder rundt omkring.  Det siste prosjektet som jeg holder på med nå, er et sandbedd som forhåpentligvis vil bli pent til våren. Jeg har også en god del stauder for salg, en del håndarbeidsprodukter og et galleri i det gamle huset.”
Hun har en blogg som dere bør sjekke!      http://livsblomster.blogspot.com/

 

Program:

Vi starter fra kommunehuset på Skei kl 8, søndag 16. Juni.

Planlegger å være framme hos Sylvi ca kl 11. Der får vi også servert kaffe og vafler. Sylvi har en del planter til salgs.

Det neste på programmet blir en tur innom en planteskole, før vi spiser middag, og kjører hjemover.

Det kan bli litt lenge mellom vaflene og middagen, så vi foreslår at dere tar med litt niste.

Kr. 700,- for medlemmer/medlemmets ektefelle.

Kr. 800,- for den som ikke er medlem.

(Dekker buss, kaffe og vafler, inngang til Sylvis hage,  samt middag).

Innbetaling til kontonr. 4040.55.28624 og send melding/ring til Kristin Skrøvset Mogstad (908 95 152) eller  Gurå  Fiske Strand (415 51 542)

Gi oss beskjed dersom noen har matallergi.

Bindende påmelding innen 7.juni.

Planteskolen vi skal innom er Hammer planteskole, som har en stor egenproduksjon av bla.a stauder.

”Hammer Planteskole og Hagesenter ligger idyllisk til ved Stjørdalselva. Vi bruker referansen ‘300 meter fra Værnes Kirke’ for de som ikke har vært hos oss tidligere. Vi har ‘Trøndelags største planteutvalg’, der også de fleste av plantene våre er egenproduserte. Vi har ca 100 000 planter på lager til enhver tid. Vi har produksjon av sommerblomster i et 800 m2 stort veksthus. Vi produserer også ca 600 forskjellige sorter med stauder, der Sissel D. Amdal (Sissel’s stauder) har ansvaret for den produksjonen.”

Vi håper mange melder seg på til en trivelig tur!