SNEGLEKAMP er  tema i Hageselskapet Ålesund og omegn onsdag 26. april 2017

Velkommen til et nyttig og spennende hagemøte i Haug selskapslokaler, Skuggenhaugen 29, Ålesund, onsdag den 26. april 2017 kl. 19.30. Inngangsbillett kr 100,-. Det blir kveldsmat og loddsalg etter foredraget.

Birgit Slinning

Birgit Therese Slinning kommer for å gi oss gode råd om hvordan vi skal unngå sneglene i hagen vår. Hun har vært medlem i Hageselskapet i 36 år hvorav 20 år i styret for Hageselskapet Ålesund og omegn. I tillegg sitter hun i Fylkesstyret for Møre og Romsdal og har vært med der i ca 6 år.

Hjemme på Slinningen, beste vestkant i Ålesund, har hun en flott hage med utrolige mengder spennende planter, trær og busker. Naturlig nok har hun skaffet seg god kjennskap til Brunsneglene og deres levesett. Birgit vil også vise oss en mengde planter og blomster som brunsneglene IKKE liker. Nyttig kunnskap for oss som gjerne vil holde sneglene langt vekke fra hagene våre.

Brunsneglene er glad i det samme som oss mennesker. De spiser eller ødelegger maten vår, både jordbær, rabarbra, salat, og det meste annet av grønsaker og blomster vi planter ute. Derfor er det viktig å være klar over dette før du tar for deg av hagens godsaker.

 Våren er beste tiden til å starte krigen mot sneglene. De begynte allerede i mars å herje i blomsterbedene på Slinningen og forsynte seg av de nye saftige vårplantene.