Urtetreff med Heide Kvaløy

Urtetreff med Heide Kvaløy

 

 

 

 

 

 

Foto;
Her er et bilde fra Heide Kvaløy, høsten 2018. Elefanthvitløk fra egen hage.

 

TEMAKVELD: Urter til mat og medisin, med Heide Kvaløy & Vestnes hagelag

Vi finner i dag mange bøker om anvendelsesområder og helbredende egenskaper hos en mengde urter. Dette gjelder både ville og dyrkede urter. Litteraturen beskriver gjerne hvordan man kan lage teer, omslag, bad og uttrekk av urtene. Mange av urtene kan også brukes i og til maten.

Fra tidenes morgen har urter blitt benyttet som hjelp ved forskjellige sykdommer og plager. Slik har vi en kulturhistorisk forankring for nytten av urtene, og urtekunnskap begynner igjen å få en viktig plass i vårt samfunn. ‘

Kjenner du til hvilke smaksopplevelser og/ eller helsebringende effekt de ulike urtene kan bidra med ? Om du møter på Myra kulturbygg (Vestnes) 24.4 vil Heide Kvaløy med bilder og forelesning øke vår kunnskap på om dette. Hun svarer også gjerne på spørsmål som skulle dukke opp.

Om tema for kvelden; «Urter til mat og medisin» sier Heide selv;
Som vanlig har jeg med meg bilder å vise frem. Jeg kommer til å presentere en rekke hageurter som man kan dyrke i Norge, både ett- og flerårige. Noen må vi så, andre formeres med stiklinger. Noen er små og beskjedne, andre tar stor plass eller sprer seg.

Ved siden av å nevne hva slags matretter de kan brukes i, kommer jeg til å presentere deres medisinske virkninger. Man kan drikke dem som avkok/te eller bruke dem i form av essensielle oljer, for eksempel ved mageproblemer eller hoste.

Denne kvelden har vi som vanlig en matbit på billetten. Vi avholder også  lotteri med gevinster relatert til årstid og tema. Vi beskriver også de neste arrangementene på årsplanen,- blir du med kanskje

24.4.kl. 19.00 i Myra kulturbygg

Velkommen, hilsen Vestnes hagelag