Ny generalsekretær i Hageselskapet

Tron Hirsti er ansatt som ny generalsekretær i Det norske hageselskap fra 1. april.

– Jeg gleder meg til å ta fatt i arbeidet med å gjøre Hageselskapet og tilbudet vårt enda bedre kjent. Interessen for hage og dyrking av mat fortsetter å vokse, og Hageselskapet merker et betydelig oppsving i den utfordrende tiden vi er inne i akkurat nå. Mange tilbringer mer tid hjemme, og et grønt pusterom er kjærkomment for mange, sier Hirsti.

– Jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått til å føre Hageselskapet videre i en tid hvor sansen for nære, grønne verdier er økende, sier Hirsti. Foto: Tonje Waaktaar Gamst

 

Tron Hirsti har vært konstituert generalsekretær det siste halve året, og han begynte som avdelingssjef i Hageselskapet i 2014.

– Vi er veldig glade for at Tron har takket ja til stillingen som generalsekretær i Hageselskapet, sier styreleder Dordi Anne Hyldbakk. – Han kjenner organisasjonen godt og bidrar dermed til kontinuitet i den daglige driften. Han har solid erfaring i daglig ledelse fra tidligere arbeidsforhold, samtidig som han har evne og vilje til å tenke nytt for å finne gode løsninger, sier Hyldbakk.

Økende interesse for dyrking
– Jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått til å føre Hageselskapet videre i en tid hvor sansen for nære, grønne verdier er økende, sier Hirsti, som mener god basiskunnskap om alt fra jord og kompost til beskjæring og rett plante på rett sted, kan være nyttig for alle, både nybegynnere og de mer erfarne.

– Vi har 1500 dyktige tillitsvalgte i alle hagelagene landet rundt, som brenner for alt som vokser og gror. De er ivrige formidlere av hageglede og inspirasjon. Hageselskapet og bladet vårt, Norsk Hagetidend, byr på masse kunnskap som vi ønsker å dele med alle som vil lykkes med sine grønne drømmer, enten det er prydhage, kjøkkenhage, parseller eller balkonger, sier Tron Hirsti.

– Sammen med mine flinke medarbeidere, som betjener medlemmer, lager Hagetidend og er en grønn kunnskapsbank, er vi tilgjengelige selv i disse uvanlige tider. Når situasjonen tillater det, ser hagelagene fram til å komme i gang igjen med tilbudene sine til medlemmer og andre. I mellomtiden kan medlemmene spørre Hagehjelpen vår om alt de lurer på av grønne temaer, og alle får personlig svar av våre seks fageksperter, sier Hirsti.

– Og husk at det er mye god helse og trim i hagearbeid, så det er ingen grunn til å sitte inne. Sesongen er i full gang nå i april på mange steder i landet, og det er et virusfritt lavterskeltilbud. Gå ut i egen hage og ta den i bruk, oppfordrer Hageselskapets nye generalsekretær.