Nytt Hagetidend er her!

Selv om hagesesongen de fleste steder nå dabber av, er det jo ikke slutt på hagegleden. Vi håper at den nye utgaven av Hagetidend, årets nest siste, vil falle i smak og at alle finner noe de syns er interessant.

 

Mange artige innslag i Hagen i Holtane. Foto: Tore Fjeld

Planteportrettet er de dekorative og eksotisk utseende martagonliljene, og har du lyst å legge noen løker, er det på tide å gjøre det nå.

Å besøke hagefolk hjemme i hagen er et fast innslag i Hagetidend. Og denne gang har vi besøkt Beathe Lovise og John Hilmars artige hage i Steinkjer, full av humoristiske innslag.
Vi har også vært i Dalheim-hagen, en bevaringsverdig frukthage i Oslo. Her deler storfamilien på arbeidet og hver 1. oktober er det epledugnad.

Tidligere var hortensia en typisk sensommer og høstplante. Nå er den i handelen store deler av året, til glede for alle som liker planter som blomstrer lenge og som gjør mye av seg, i bed, i potte og ikke minst i vase.

Lange rekker med trær under produksjon i Myrvolds planteskole på Jessheim. Foto: Marianne E. Utengen

Mange kjenner ikke til hvor mye arbeid som ligger bak før et tre er klart for salg i hagesenteret. Vi har derfor tatt turen til Myrvold planteskole på Jessheim for å følge prosessen fra stikling til salgsferdig tre, en prosess som kan ta opptil 12 år.

Våre faste spalter Hagehjelpen vi svarer, Nytt fra Hageselskapet, Hva skjer i hagelagene og Hagepikene, som lager en organisk kompostbinge, er selvfølgelig også med!

God lesning!