Nytt Hagetidend underveis!

Nå er maiutgaven av Hagetidend på vei til alle våre medlemmer! Vi lover 100 sider med vårlig inspirasjon og nyttig kunnskap.

Cottage Garden er en tydelig trend i tiden. Og mer Cottage Garden enn Helen Fredholms frodige hage på Skreia er det vanskelig å forestille seg. Vi blir med på en rundvandring i en hage der staudene er høyere og rosene større og der alt vokser så det knaker.HT3

I Cathrines hage har dyrene forrang. Lammet beiter på solbærbuskene, hønene pikker på plenen, mens pus overvåker det hele.

Når våren kommer tar Astrid med seg Lillepus og flytter fra blokka på Manglerud til kolonihagehuset på Rodeløkka. Her koser hun seg med hagestell og godt naboskap, mens Lillepus liker å tygge på blomstene til kirsebærtreet og inspisere omgivelsene.

Ville vekster blir mer og mer aktuelt å ta inn i hagen. Vi presenterer ulike ville planter som fungerer fint også i mer strukturerte hager.

Dam kan være så mangt; Ola og Elses er på 1500 kvadratmeter! Det er en myr som er drenert og gjort om til en stor, vakker og naturlig hagedam.

Av praktisk stoff kan nevnes hvordan du kan sprenge fjell uten å bruke dynamitt, hagepikene viser hvordan du kan støpe store betongheller, mens Yvette lærer oss å hermetisere frukt og bær med vannbad. Av Willy kan du lære å så dine egne stauder.

Alle de faste spaltene, som nytt fra hageselskapet, hagedesign, spataket og hagehjelpen, er selvfølgelig med.

God lesning!