Nytt Hagetidend underveis!

Nytt Hagetidend underveis!

Praktspragle, hage i H8, Chelsea Flower Show, hvordan bruke umodne tomater og ikke minst den hemmelighetsfulle Lindehagen. Alt finner du i denne utgaven av Hagetidend.

I disse dager lander årets siste utgave av Hagetidend hos tusenvis av medlemmer over hele landet.

Som vanlig byr vi på flere møter med gode hagefolk.

Fargerikt på Chelsea Flower Show!
Foto: Jorunn Amdal

Øyvor og Stig Ove bor i ei glenne i skogen i Trysil-bygda Jordet. Her strekker hagesesongen seg fra midt i juni til ut august, hvis de er heldige. Men selv om hagen ligger i H8, er det imponerende hva dette hageglade paret får til å gro.

Camilla Levin-Erichsen fikk omsider kjøpe sin drømmehage – en overgrodd og forsømt prakthage på Nesodden. I dag er Lindehagen i ferd med å bli vekket til live igjen, men er fortsatt en hage som holder på hemmelighetene sine.

Planteportrettet denne gang er praktspragle. Mange kjenner den som en potteplante, men den passer utmerket i utepotter og utebed. At den er lettdyrket, taler også til dens fordel.

Er planten giftig? Dette er et spørsmål Giftinformasjonen ofte får fra engstelige foreldre.

Bybønder i Sydney.
Foto: Jorunn Amdal

I denne utgaven av Hagetidend har vi en oversikt over mange av de plantene det oftest er spørsmål om.

At hage er populært, viste Chelsea Flower Show nok en gang. Det var fullt trøkk og stor pågang så lenge messen varte. Klare farger var en klar trend i mange av showhagene dette året.

Urban Gardening er en verdensomspennende trend. I Sydney har en gruppe hageglade fått en snipp av en park hvor de dyrker økologiske urter, frukt og grønnsaker.

 

Av mer praktisk stoff viser Hagepikene hvordan du kan lage en fleksibel dekorasjon, Yvette lærer deg å lage chutney av umodne tomater og Jens kommer med tips til jord uten torv. Mer praktisk stoff finner du i spaltene Spataket, Hagehjelpen – vi svarer, og Hagehjelpen – vi planlegger.

Kommer i salg 3. november.