På hagefest med kongeparet

På hagefest med kongeparet

I forbindelse med kongeparets Jubileumsreise inviterte de til kongelig hageselskap i seks byer langs kysten. Blant de heldige som fikk invitasjon, var flere medlemmer av Det norske hageselskap. Dronningen er Hageselskapets høye beskytter og svært interessert i hage, og særlig prosjektet Grenseløse grønnsaker.

Hageselskapene ble holdt i løpet av ti junidager i Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

I Bergen ble hageselskapet holdt i parken på Gamlehaugen, Kongens offisielle residens i Bergen. Marita Normann Totland og Elisabeth Heggland Urø fra Hageselskapet Hordaland var tilstede som arrangør av Grenseløse grønnsaker og urter.

– Det var en fantastisk opplevelse, særlig stas var det å få håndhilse på både kong Harald og dronning Sonja, forteller Marita Totland.

De 300 inviterte ble servert kortreist mat fra fylkets ulike regioner, tilberedt av blant annet elever ved lokale fagskoler. Kongefamilien fikk høre litt om lokale mattradisjoner ved stands i hagen, når de vandret omkring og snakket med gjestene sine. En liten dans ble det også anledning til.

Dronning Sonja ved standen til Grenseløse grønnsaker og urter
Elisabeth Heggland Urø orienterer dronning Sonja ved standen til Grenseløse grønnsaker og urter. Foto: Marita N. Totland

 

Marita N. Totland og Elisabeth Heggland Urø flankerer en kjent Totland, kongereporter Kjell Arne.
Marita N. Totland og Elisabeth Heggland Urø flankerer en kjent Totland, kongereporter Kjell Arne.