Såtid i nytt Hagetidend

Du kan så ute allerede nå, selv om det er kaldt og snøen ligger dyp, forteller Maria, spaltist og grønnsakentusiast fra Molde.

Elsker tomater! Helene Bergquist Orskaug. Foto: Tore Fjeld

Men vil du ikke så ute, kan du så inne. Det er på tide å få tomatfrøene i jorda. I det nye Hagetidend har vi snakket med Helene i Skien som er blitt helt hekta på tomatdyrking. Hun har 90 ulike sorter og kan lære våre lesere en ting og to om å lykkes med å dyrke tomater.

Ingen er så velkomne som de første vårblomstene. Planteportrettet denne gang er narsissene, vårens blåseorkester. Det fins uendelig mange sorter, her er det bare å velge ut de en liker aller, aller best.

At hage er bra for sjela, er noe psykiatere og folk flest har visst i hundrevis av år. Og at det stemmer kan Hanne  i Kristiansand gå god for. For noen år siden møtte hun veggen. At et frø hun puttet ned i jord faktisk spirte, satte i gang en prosess i henne – resultatet er at hun nå har gjort hage til levebrød.

Snegler er noe dritt, det er de fleste som kjemper mot brunskogsneglene helt enige om. Men på Konnerud i Drammen har hagelaget gått til stormangrep og gjort en stor innsats mot krypene – og med godt resultat. Brede Holst, leder i Konnerud hagelag forteller i denne utgaven av Hagetidend hvordan de gikk fram.

Blått i blått! Foto: Tore Fjeld

Hagepikene lager fuglebad, mens vår matekspert kommer med oppskrift på kikertboller, vi forteller hvordan du kan lage flere sukkulenter og så har vi mange herlige, fargesprakende bilder av en plen farget blått av scilla.

Som vanlig er det mange gode tips og triks å hente fra våre faste spalter: Spataket, hagehjelpen vi svarer og hagehjelpen vi planlegger. Nytt fra Hageselskapet er selvfølgelig med, det samme er oversikten over alt som hagelag over hele landet har på programmet sitt kommende måned.