Hageselskapets sortsliste – igjen på lager!

Sortslista er for mange et must, både for profesjonelle grøntfaglige men også for den ihuga hageeier. Nå er den heldigvis igjen tilgjengelig.

hageselsk-sortslisteSortslista omfatter alt fra prydbusker og – trær til roser, stauder, løk- og knollvekster, sommerblomster, plengras, krydder, grønnsaker, frukt og bær. I boka er opplysninger om alt du trenger å vite for å velge riktige planter ut fra bruksområder, plantehøyde, blomstringstidspunkt, krav til plass og voksested osv. Boka er et uunnværlig verktøy for fagfolk: landskapsarkitekter, anleggsgartnere, hagedesignere, folk i grønn utdannelse o.l. Og et pålitelig oppslagsverk for hageeiere som er interessert i å gå mer i dybden.

Studerer du noe grøntfaglig?
Da får du studentrabatt på denne boka  i nettbutikken!

Et unikt oppslagsverk

Dette er et oppslagsverk som kan brukes på ulike måter. Dersom du skal finne fram til en aktuell staude og ikke vet hvilken du skal velge, går du inn i kapitlet om stauder. Der kan du finne stauder som er høye eller lave, med ulik blomstringscid. ulik blomsierfarge osv Du kan sammenligne egenskaper hos arter og sorter ved å gå opp og ned i de aktuelle kolonnene.

Dersom du ser etter en bestemt plante. kan du gå inn i et av registrene bak i boka. Der er plantene gruppert alfabetisk etter botaniske navn, norske navn og svenske navn.

Klimasonekart

I tett samarbeid med Meteorologisk institutt er det utarbeidet klimasonekart som presenteres i boka. Her er det tatt hensyn til klimaforholdene i vekstsesongen i tillegg til vintertemperaturen. Klimamsonene er markert med fargekoder fra H1 til H8.

Dagens sortsliste er den 10. i rekken og ble sist revidert i 2005. Sortslista er skrevet av våre fremste fagfolk og er resultat av mange års innsikt og erfaringer. Redaktør er professor Gustav Redalen.

Til nettbutikken