Tomat i potte

Tomat i potte

For å komme tidlig i gang og utnytte plassen i veksthuset maksimalt, kan man dyrke tomat i potte. Velg helst en småvokst sort for å oppnå maksimal trivsel og resultat.

PLANTER I FARTA

Store potter – større enn man skulle tro, drenerende materiale og god jord, er det som skal til få mange fine frukter. Pluss vann og næring i rikt monn, selvfølgelig.


DRENERING

For at vann ikke skal bli stående i potten, er det viktig å legge et drenerende lag i bunnen. Du kan bruke lecakuler eller som her, potteskår. Dekk dreneringen med en bit av markduk eller liknende, slik at jorda ikke renner ned og tetter drenshullet.


 

 

 


VANN

Når du har fylt pottene med jord, trykk den litt til, men ikke for hardt, og grav et hull. Fyll masse vann i hullet og la det trekke ned. Vann samtidig plantene. Er de tørre, dypp rotklumpen i en bøtte med vann og hold den under til det har sluttet å boble. Under planting kan det nesten ikke bli for mye vann.

 

MER VANN

Sett plantene ned i plantehullet, dekk rotklumpen med jord og trykk jorda godt inntil, slik at planten står støtt og får god kontakt med jorda. Vann godt etterpå.

AUTOMATISK VANNING

For å være sikker på at tomatplantene dine får vann, også når du ikke er hjemme, er det lurt å investere i et automatisk vanningsanlegg. Tomater trenger nok og regelmessig vanning for å gi god avling. Gjødsle hver uke.

 

Les mer om dyrking av tomater her