Hvorfor ser planten min slik ut?

Om bladene ser ut som på bildet bør du tilføre jorda næring

Klorose, næringsmangel
KLOROSE Gulnede blader og tydelig markerte bladnerver (bladets “blodårer”) er tegn på at noe er feil med næringen.
Dette kan også være et mangelsymptom og tegn på at planten trenger å gjødsles. Akkurat hvilken type næring som må tilføres er vanskelig å si, så her er den beste løsningen å prøve seg fram.
Les mer om gjødsling her
Klorose kan også skyldes dårlige lysforhold eller det kan være et signal om overvanning. Vanning etter skippertaksmetoden der planten får altfor mye vann kan være like skadelig som tørke. Det finnes instrumenter for å måle fuktigheten i jorda, men er du utstyrt med minst 1 finger fungerer den vel så bra. Putt den i jorda.. Foto: Jens Fremming Anderssen

 

 

untitled-1080907
NEKROSE Om planten går lenge med næringsmangel vil cellene sakte men sikkert dø. Dette kan du se for eksempel ved at bladene får brune flekker.
Oftest er det like greit å klippe bort de stygge bladene. Da kan planten bruke energi på de friske delene. Foto: Jens Fremming Anderssen

 

 

MAGNESIUMMANGEL Kommer som oftest av lave temperaturer, men også av “mager” torv. Kjøp Epsomsalt på apoteket eller Felleskjøpet. En spiseskje i en liter lunka vann på kvelden, dusjes på bladene. Hvis sol på dagen bør man dusje med rent vann på morgenen for å unngå sviing.