Vakkert hvitt i Norsk Hagetidend

Vakkert hvitt i Norsk Hagetidend

Vi dveler ved hvitt i årets siste utgave av Norsk Hagetidend. Rimdekket er hagen i Valevåg bare blitt enda vakrere. Mange drømmer om det hvite, nordiske bedet. Vi hjelper deg med plantevalgene.

Årets siste utgave av Norsk Hagetidend er kommet.
Årets siste utgave av Norsk Hagetidend. Foto: Tonje Waaktaar Gamst

I denne utgaven viser vi deg hvordan du lager din egen vakre dørkrans – trinn for trinn. Du vil kanskje ha en høstkrans, enn så lenge, eller forberede noe vakkert med tanke på advent og jul? Bli med til søstrene Ragnhild og Elisabeths blomsterbutikk i Oslo for inspirasjon. Med hvite blomster og naturlige materialer skaper de deilig desemberstemning.

Trender
Hagetidend var på årets Chelsea Flower Show i London og du får smakebiter herfra. Gjør deg klar for gult, oransje og rødt! Det som vises på Chelseamessen om våren, dukker opp i hagesentre et par år senere, så du rekker å hive deg med. Neste år viser vi deg oransje stauder så det er bare å glede seg.

Retromoten holder fremdeles blikket festet på 70-tallet. Brunt og oransje er ikke feil, og kaktus er på vei inn i stuene igjen.

Kaktus er tilbake, tøff, stikkete og 70-tallsretro. Foto: Tore Fjeld/Tastatore
Kaktus er tilbake, tøff, stikkete og 70-tallsretro.
Foto: Tore Fjeld/Tastatore

Stikkende små og store prakteksemplarer i ulike prisklasser. Christian Amundsen er bitt av basillen og gir råd om stell.

Vi legger også turen til Foss hagesenter som har spesialisert seg på bonsaitrær. Den gamle hagekunstformen er over 1000 år gammel og har som formål å gjenskape naturen i realistisk miniatyr, i form av et tre. De eldste bonsaitrærne er naturlig nok kostbare i innkjøp, så det er viktig å få dem til og trives. Du leser mer om riktig stell i denne utgaven.

Julegave
Vil du gi bort Norsk Hagetidend i julegave så finner du en kupong for dette formål i bladet. Du velger mellom to ulike gavealternativer i to ulike prisklasser. Vi sender direkte til mottaker eller til deg – du bestemmer. Husk at du også kan gi julegaven til deg selv! Og tilbudene fra hagelagene våre kan selvsagt benyttes av alle som finner Hageselskapets julegave under treet.