Vårløk til pollinerende insekter

Vårløk til pollinerende insekter

Du kan sørge for at humler, bier og sommerfugler finner nektar og pollen tidlig på året. Vårløk er til glede både for oss og pollinerende insekter. Du må planlegge om høsten og legge massevis av løk, som vil glede deg neste vår: Vinterblom, snøklokke, krokus, russeblåstjerne, snøstjerne, perleblomst, scilla og etterhvert narsisser og tulipaner.

Villtulipaner er veldig god humlemat!
Snøstjerner lyser opp på plenen.
Et vakkert matfat, snøklokker og krokus.

 

Og har du ikke løk i bakken nå, så finnes det et vell av potter å få kjøpt i blomsterbutikker og hagesentre. Og husk, når de er blomstret av kan du dele opp den tettpakkede løkklumpen og stikke løkene ned i bed og krukker, så dukker de opp igjen – neste vår!

Kjøp forkultiverte løkplanter og plant løkene etter blomstring.
Krokus er aldri feil, ikke for oss og ikke for humler og bier.

 

Flere viktige vårplanter
Andre viktige, tidligblomstrende vekster er for eksempel tidlige sorter av pil, selje og vier (Salix), vårkornell (Cornus mas), samt stauder som julerose (Helleborus), vårlyng og primula.

Så gjelder det å sørge for blomstrende matfat for pollinerende insekter resten av sesongen. Og husk at dette er ikke hjelp til nødlidende insekter. Det er vi som trenger dem! Men når vårt levesett endrer deres naturlige matkammer, må vi hjelpes ad, for vi klarer oss ikke uten de pollinerende insektene. De bidrar til en tredel av vår matproduksjon.

Du finner lister med planteforslag her:
Summende hagers planteliste
Blomstermeny.no

Følg Summende hager på facebook